Ulei virgin de cocos, 250 ml, Herbavit

Herbavit
14,48 Lei

Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorita proprietatilor sale multiple, care se obtine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu isi pierde calitatile.

In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in Cos
Cod Produs: 23-HERB.00682 Ai nevoie de ajutor? 0731.333.322 / 0787.232.833
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Herbavita - Ulei virgin de cocos
Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste in zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si un remediu in vindecarea anumitor afectiuni.
Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vietii” datorita proprietatilor si intrebuintarilor sale multiple, dar se cultiva si in India unde poarta numele de „kalpa vrisha” care semnifica „tot ceea ce este necesar vietii”, in Indonezia, Brazilia si Sri Lanka.
In zilele noastre cocosul este cultivat nu doar in zone cu clima calda, tropicala ci si in regiunile cu clima mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o inaltime de 30 de metri, ajunge pana la 80 de ani si poate produce pana la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de intrebuintari multiple: remediu pentru diferite afectiuni, sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa, pana la fabricarea de cosuri, acoperis pentru colibe si nu in ultimul rand zahar natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos indulcit), pan de coco (paine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (otet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apa de cocos, lapte de cocos si ulei de cocos.

Proprietăți:
Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorita proprietatilor sale multiple, care se obtine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu isi pierde calitatile.

Se poate folosi atat intern cat si extern:

 

  • Intern are efect imunostimulent, ajuta la asimilarea substantelor nutritive din alimente, rol antiparazitar si se pot consuma doua linguri de ulei pe zi.

  • Extern se poate aplica pe piele pentru prevenirea si tratarea vergeturilor, contine filtru UV, datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale este de ajutor in cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afectiuni dermatologice (eczeme, inflamatii ale pielii etc.) iar datorita continutului de vitamina C are efect antioxidant si este in acelasi timp sursa de vitamina E. Aplicat inaintea expunerii la soare ajuta la obtinerea unui bronz uniform si previne aparitia petelor si pistruilor.


Industria cosmetica foloseste uleiul virgin de cocos in prepararea pastei de dinti, deoarece reduce aparitia cariilor dentare, datorita enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucala. In India industria cosmeticelor foloseste uleiul virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrani si a da stralucire parului. In urma cercetarilor facute in India, s-a ajuns la concluzia ca uleiul virgin de cocos se absoarbe in firul de par hranindu-l din interior, si datorita acidul lauric continut, are un rol important in regenerarea parului degradat, in combatearea caderii acestuia, ajuta la prevenirea matretii si confera un plus de vitalitate firului de par.

Recomandari de consum:
Zilnic 1 - 2 lingurite.

Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată. Dacă sunteți însărcinată, alăptați, luați medicamente sau aveți o afecțiune medicală, vă rugăm să consultați medicul înainte de a lua acest produs.

 

Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legate de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legat de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.

 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!