Seminţele de cânepă sunt bogate în Omega 3, 6 şi 9, aminoacizi precum cisteină, metionină, triptofan etc., vitaminele A, C, E, minerale dintre care calciul, fier, magneziu, potasiu, sulf etc., constituie o sursă naturală de fibre şi proteine, cu efect hrănitor şi un gust foarte plăcut. Contribuie la relgarea glicemiei, protejează împotriva deshidratării pileii conferind elasticitate şi fermitate.
Cultivată în special pentru obţinerea de fibre textile pentru confecţionarea articolelor vestimentare, a funiei şi a hârtiei, cânepa este o plantă cu valori nutriţionale deloc de neglijat, cu efecte pozitive asupra sănătăţii noastre, cu toate că unii tind să asocieze cânepa cu efectele euforice ale canabisului.
Cânepa face parte din familia Cannabaceae, a cărei frunze şi flori conţin o substanţă chimică cunoscută sub denumirea de THC (tetra-hydro-cannabină) considerată un drog. Aceată plantă erbacee anuală, poate atinge o înălţime de 2-3 metri, are frunze lungi cu marginea zimţată şi flori de culoare galben-verzuie, care înfloreşte în lunile iulie-august, iar fructele sunt nişte capsule rotunde şi netede de culoare brun-cenuşie, a cărui miez este bogat în acizi graşi şi substanţe nutritive. Fructele sunt denumite seminţe datorită mărimii mici pe care o au şi se consumă decorticate.
Seminţele de cânepă sunt bogate în Omega 3, 6 şi 9, aminoacizi precum cisteină, metionină, triptofan etc., vitaminele A, C, E, minerale dintre care calciul, fier, magneziu, potasiu, sulf etc., constituie o sursă naturală de fibre şi proteine, cu efect hrănitor şi un gust foarte plăcut. Proteinele şi aminoacizii sunt uşor asimilaţi de către organismul nostru şi au efecte benefice asupra pielii, părului şi al unghiilor.
Seminţele de cânepă pot fi consumate ca atare, în jur de 2 linguri pe zi sau adăugate în: iaurt, salate, supe, în produse de panificaţie, în sosuri, în preparatele din orez sau paste, chiar şi în amestecul de cereale cu lapte. Sunt o sursă de proteină uşor digerabilă numită edestină, cu rol în producerea de anticorpi, întărirea sistemului imunitar şi care ne protejează împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, fiind recomandată şi în dietele vegetariene sau raw vegane.
Fiind nişte seminţe oleaginoase, prin presarea la rece a seminţelor de cânepă obţinem uleiul de cânepă bogat în acizi graşi polinesaturaţi având raportul ideal de Omega 3 şi 6 de 1:3, ceea ce face ca uleiul să poată fi consumat pe termen lung. Uleiul de cânepă este un ulei fin, de culoare verzuie şi gust plăcut, asemănător cu cel al nucilor şi se poate consuma ca atare o lingură pe zi, sau adăugat în salate, preparete din peşte, pesto pentru paste sau în preparatele calde, fără a se fierbe pentru a nu îşi pierde din proprietăţi.
Cânepa a fost folosită din timpuri străvechi de către chinezi ca plantă medicinală, indieni în ritualurile religioase iar dacii la vindecarea rănilor şi arsurilor sub formă de cataplasme.
Atât seminţele cât şi uleiul de cânepă le putem consuma în alimentaţie, iar uleiul are şi câteva recomandări în scop cosmetic.
Uz intern:
Uz extern:
Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legate de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legat de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!