Descriere generala
Uleiul de cocos este apreciat atat pentru beneficiile pe care le aduce pielii atunci cand este folosit extern cat si pentru beneficiile pe care le aduce intregului organism atunci cand este folosit intern.
Uleiul de cocos dezodorizat este ideal pentru gatit avand gust si miros neutru.
Ingrediente
Ulei de cocos procesat si dezodorizat obtinutdin nuci de cocos de cultura ecologica
Provenienta materiei prime
Uleiul de cocos este obtinut prin tehnologia presarii la rece din nuci de cocos de cultura organica.
Continut de vitamine si minerale
Nu este un aliment bogat in vitamine contine cantitati mici de vitamina E si vitamina K dar este este bogat in grasimi saturate, colina si in acizi grasi, precum acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au un puternic efect antimicrobian.
Beneficii si utilizari
Reduce colesterolul si poate fi utilizat ca adjuvant in diabet.
Ajuta la mentinerea unei stari de spirit pozitive fiind indicat persoanelor cu probleme de indispozitie.
Are abiliatea de a distruge o serie de virusuri si bacterii.
Protejeaza organele interne, imbunatateste digestia si mentine sanatatea glandei tiroide.
Protejeaza pielea, previne imbatranirea, calmeaza iritatiile de scutec si opreste sangerarile gingivale.
Poate fi utilizat ca tratament pentru fotificarea genelor, demachiant, solutie pentru cuticule sau crema de barbierit.
Este un repellent natural pentru parazitii animalelor de companie
Cum se poate consuma
Se utilizeaza in diverse preparate culinare inclusiv pentru prajit.
Pentru preparatele raw vegane se recomanda utilizarea uleiului neprocesat, virgin si crud.
Contraindicatii
Se recomanda a fi consumat cu moderatie de catre femeile gravide sau care alapteaza si de cei care sufera de boli cardiovasculare sau obezitate.