Seminţele de rapiţă conţin acizi graşi Omega 3, 6 şi 9, minerale: calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu etc., vitaminele: A, B1, B2, C şi E. În fitoterapie cele mai utilizate sunt rădăcina şi florile de rapiţă. Uleiul de rapiţă se obţine prin presarea la rece a seminţelor, are un gust neutru şi se foloseşte în industria alimentară şi în industrie pentru fabricarea de biocombustibil. În bucătărie, poate fi folosit la salate, la sotarea legumelor, la mâncările pe bază de carne sau la cartofi prăjiţi.
Uztilizat intern:
- angină, boli renale, enterite, gută etc;
- datorită conţinutului de acid alfalinoleic, ajută reducerea hipertensiunii, riscul de ateroscleroză, colesterolul şi afecţiunile cardiovasculare;
- acizii graşi, Omega 3, 6 şi 9 contribuie la buna funcţionare a creierului, previn apariţia depresiilor, a demenţei şi chiar a maladiei Alzheimer;
- conţinutul de vitamina C și E, are rol antioxidant şi de regenerare celulară;
- reduce inflamaţiile şi durerile articulare;
- adjuvant în disfuncţiile erectile;
Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legate de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legat de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!