Descriere genarala
De secole radacina noduroasa si contorsionata a ghimbirului a fost utilizata ca si mirodenie, putand fi adaugata in aproape orice tip de preparat culinar, de la la supe pana la deserturi. Dar ghimbirul nu se remarca doar prin aroma deosebita ci si prin proprietatile sale curative, fiind foarte apreciat in medicina indiana.
Ingediente
*Ghimbir. *Produs certificat organic.
Continut de vitamine si minerale
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru, magneziu, vatimele C, D si B6 si uleiuri esentiale.
Beneficii si utilizari
Ceaiul de ghimbir are efect detoxifiant, reduce colesterolul, amelioreaza alergiile si lupta impotriva infectiilor fungice.
Reduce inflamatiile, amelioreaza durerile articulare si musculare si este indicat in tratamentul afectiunilor reumatice.
Calmeaza greata, reduce disconfortul digestiv si contribuie la o buna digestie.
Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si ofera protectie impotriva ulcerului stomacal.
Modalitate de preparare:
Cantitati:
1.5 lingurite / cana standard de 200-250 ml
13-18 gr / ceainic 1 litru Timp de infuzie: 5-10 minute Temperatura de infuzie: 100°C
Variante de servire: se poate servi cald sau se pot adauga cuburi de gheata dupa infuzare, realizand astfel un ice-tea de exceptie! Recomandat a se consuma: oricand pe parcursul zilei sau seara.
100 ml ceai contin in medie:
Valoare energetica: 2kJ / 1kcal
<0.1 gr. grasimi din care <0.1 saturate
<0.1 gr. carbohidrati
<0.1 gr. zaharuri
<0.1 gr. proteine
<0.1 gr. sare
Contraindicatii
Se administreaza cu prudenta bolnavilor de diabet, deoarece consumul in exces poate duce la hipoglicemie.
Este indicata incetarea admiistrarii ceaiului de ghimbir cu cel putin o saptamana inainte de a fi supus unei interventii chirurgicale, deoarece substantele continute de acesta interfereaza cu cele anestezeice si le anuleaza efectul.
In combinatie cu analgezice ceaiul de ghimbir scade tensiunea si poate provoca palpitatii.
Daca sunteti insarcinata este recomandat sa consultati medicul inainte de a consuma ceai de ghimbir.
Mod de pastrare
Se pastreaza inchis in ambalajul original intr-un loc uscat, fara expunere la razele soarelui.
Ambalaj
Punga cu sistem de inchidere tip fermoar (zip) de 50 gr.