Matcha Bio Culinar - punga 50 g

HelloBio
49,00 Lei 39,00 Lei
Matcha Bio Culinar HelloBio este o varianta excelenta pentru lattes, smoothies, prajituri si produse de patiserie. Poate fi folosit si pentru ingrijirea pielii, datorita proprietatilor sale. Are o cantitate mare de antioxidanti, cu beneficii pentru inima, metabolism si sistemul imunitar.
In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in Cos
Cod Produs: 28-00010 Ai nevoie de ajutor? 0731.333.322 / 0787.232.833
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Cu ajutorul ceaiului Matcha Bio Culinar HelloBio, aducem Japonia mai aproape de tine, de aceasta data cu cea mai buna varianta pentru lattes, smoothies, prajituri si produse de patiserie. Daca iti incepi mereu ziua cu un smoothie, Matcha Culinar HelloBio este ingredientul minune pe care il asteptai - o pudra de ceai care iti va oferi energie, concentrare, o piele mai frumoasa si kilograme mai putine. Si nu exageram deloc! 

Ingrediente: pudra de ceai verde matcha*
* din agricultura ecologica

Cum se realizează Ceaiul Matcha Bio Culinar "HelloBio"?
Frunzele de ceai procesate pentru Matcha Culinar provin din a doua si a treia recoltă, perioade cunoscute in Japania drept Nibancha si Sanbancha. Aceste frunze de ceai sunt mai mature si au fost expuse la soare mai mult timp fata de frunzele folosite pentru realizarea ceaiului Matcha Ceremonial, ceea ce ofera, pe langa o frumoasa culoare, un gust mai "indraznet", o consecinta a concentratiei ridicate de antioxidanti. Matcha culinara este obtinuta prin macinarea frunzelor (Camelia sinensis) cu ajutorul unor masini automate. In urma macinarii ramane o pulbere de culoare verde cu gust vegetal, bogata in antioxidanti si in nutrienti care poate fi folosita atat pentru latte si smoothies cat si pentru prajituri si diverse preparate culinare.

Vei gasi foarte multe comparatii dintre Ceaiul Matcha Culinar și Matcha Ceremonial, dar nu recomandam sa compari doua tipuri de Matcha cu întrebuințări diferite - unul dedicat unei ceremonii japoneze autentice, in care nu ai nevoie decat de apa si de un ceai Matcha Ceremonial si celalalt in care Matcha Culinar devine un ingredient culinar surpriza, oferind prajiturilor si bauturilor preferate un gust inedit, plus nutrienti. Altfel spus, Matcha Culinar nu este neapărat un produs de calitate inferioară, ci este un ceai produs diferit, pentru o utilizare diferită. In aceasta situatie, trebuie doar sa alegi ceaiul Matcha potrivit pentru nevoile tale, in functie de modul in care ti-ai propus sa il consumi. 

Iar daca te intreci in bucatarie pentru a face delicioase lattes, smoothies si alte produse culinare, sau iti doresti sa folosesti matcha pentru ingrijirea pielii, recomandarea noastra este ceaiul Matcha Culinar HelloBio. Aceasta varianta este perfecta pentru a adauga putina magie in orice iti trece prin cap sa gatesti in bucatarie, ofera versatilitate, are un pret accesibil si este minunata pentru bauturile zilnice rapide.  

Aromă, culoare, miros și textură
Cu o aromă mai robustă decât Matcha Ceremonial, atunci cand consumi Matcha Culinar poti observa note mai amare. Mirosul ar trebui sa fie ierbos, proaspat, iar culoarea un verde frumos, chiar daca mai putin vibrant fata de Matcha Ceremonial.

Există diferențe în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate?
În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, proprietățile nutritive sunt similare pentru toate gradele de Matcha Bio. Cu toate acestea, Matcha Ceremonial va avea un conținut mai ridicat de cafeină și l-teanină (bun pentru energie și concentrare), în timp ce recoltele ulterioare, precum cele folosite pentru a realiza Matcha Culinar, vor avea un conținut de antioxidanți mai mare.

Beneficiile consumului de ceai Matcha:

Continut ridicat de EGCG, un antioxidant important cu proprietati extraordinare: are o activitate anti-tumorala puternica, ne ajuta sa avem dinti mai sanatosi si este un aliat de nadejde atat in prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si a obezitatii.
Reduce stresul, datorită continutului de L-theanina, cunoscut ca fiind un aliat de nadejde in lupta cu anxietatea si stresul.
Ajuta metabolismul, consumul constant de matcha ofera un boost metabolismului si ajuta la mentinerea sub control a greutatii corporala.
Tinerete fara batranete, unele studii aratand ca un consum de ceai matcha poate creste longevitatea persoanelor.
Bun pentru piele, datorita prezentei EGCG. S-a demonstrat ca Matcha protejeaza pielea si impotriva razelor UV.
Imbunatateste sistemul imunitar, datorita nivelurilor sale ridicate de polifenoli, catehine (in special EGCG, care reduce inflamatia si combate agentii patogeni), flavonoidele si antioxidantii.

Cum se poate consuma
In combinatie cu alte ingrediente in retete de tot felul (prajituri, patiserie) si bauturi, Matcha Culinar nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Aroma se impleteste perfect cu celelalte ingrediente si da nastere unor produse delicioase (cu un plus pentru sanatate). 

  • Pentru matcha latte: se infuzeaza ½ - 1 lingurita pulbere cu 80 ml apa incalzita la 80 ℃, se adauga apoi apa sau lapte de origine vegetala sau animala. 
  • Pentru smoothies: se adauga in blender impreuna cu restul ingredientelor
  • Pentru inghetata, prajituri sau alte preparate culinare se utilizeaza conform instructiunilor din reteta.


Cand vine vorba despre retete, the sky is the limit. Ne-am oprit insa la 2 variante pe care speram sa le testezi si sa iti placa:

Inghetata cu matcha
Ingrediente:
240 de ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
4 linguri de lapte condensat
4 lingurite de pulbere matcha grad culinary

Amesteca pulberea de matcha cu 3 linguri de apa calduta, pana cand aceasta se dizolva si apoi lasa amestecul la racit;
Bate frisca cu ajutorul mixerului si adauga pudra de matcha dizolvata in apa si laptele condensat;
Pune compozitia obtinuta intr-un vas rezistent la temperaturi scazute si lasa totul la congelator pentru minim 6 ore sau peste noapte.

Smoothie energizant cu matcha
Ingrediente:
2 banane
Cateva bucati de ananas
60 ml lapte de cocos light
2 linguri matcha pulbere culinar
130 de grame baby spanac sau varza kale

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa;
In functie de preferinta se mai poate adauga lapte de cocos pentru o consistenta mai lichida sau se poate pune mai putin pentru o consistenta mai cremoasa;
Pentru toping se pot folosi seminte de chia sau fulgi de cocos.

 

Tip ceai: Verde

Aroma: Ceai verde

Mod de pastrare: A se pastra preferabil in ambalajul original, inchis, intr-un spatiu uscat si racoros, ferit de lumina.

Ambalaj: Cutie cu capac inchidere

Produs In: Japonia

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-V: 09:00 - 18:00

0731.333.322 0787.232.833 contact@hellobio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!