Mod de pastrare: Se va pastra in ambalajul original, intr-un loc uscat si racoros, ferit de lumina directa a soarelui. A nu se lasa la indemana copiilor sub 3 ani. Nu se va lasa recipientul deschis intre utilizari.
Doza zilnica: 5ml, de 1-4 ori zilnic, sau dupa sfatul medicului. A nu se depasi doza prescrisa. Produsul nu inlocuieste o alimentatie echilibrata.
5ml solutie contine: 156 mg potasiu (7,8% din VNR). Valoarea precizata este considerata valabilapentru un adult cu greutatea de 70kg. Pentru copii, doza se va reduce proportional cu greutatea corporala.
Sugeram utilizarea capacului dozator gradat, a unei lingurite (volum circa 2,5ml), sau a dopului flaconului. Capacitatea dopului flaconului, dupa indepartarea sigiliului, este de circa 7ml.
Compozitie: apa distilata, gluconat de potasiu 90g, benzoat de sodiu 0,1%, sorbat de potasiu 0,1%, acid citric 0,3%.
Informatii suplimentare
Atunci cand aportul de potasiu este sub doza zilnica recomandata de 3.500 mg (3,5 g), organismul va incepe sa scartaie. Primele manifestari sunt oboseala si slabiciunea musculara. Apoi, intervin crampele musculare, greata, pierderea apetitului, balonarea, constipatia, durerea abdominala, insomniile, starea de confuzie, iritabilitatea, tabloul fiind completat de probleme ale inimii, in special aritmii. De cele mai multe ori, responsabile pentru carenta de potasiu sunt abuzurile de alcool, cafea, dulciuri, laxative, tratamentele prelungite cu antiinflamatoare si cortizon, dar si dietele foarte sarate. Cercetatorii ne atrag atentia ca fata de predecesorii nostri, al caror aport de sodiu era de sapte ori mai mic decat cel de potasiu, noi consumam de trei ori mai multa sare in raport cu doza zilnica de potasiu. Potrivit estimarilor lor, tocmai aceste diferente in raportul sodiu/potasiu stau la baza unor boli cronice deosebit de raspandite in societatea moderna. Dintre acestea, cap de lista sunt infarctul, osteoporoza, litiaza renala (pietrele la rinichi) si hipertensiunea arteriala. In termeni medicali, concentratia scazuta a potasiului in sange poarta numele de hipopotasemie. In general, aceasta este rezultatul pierderilor de potasiu in urma varsaturilor abundente, diareei cronice, utilizarii de diuretice, afectiunilor renale sau tulburarilor metabolice.
Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legate de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legat de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!