Dacă încerci să renunți la alimentele procesate și să ai o alimentație cât mai sănătoasă, atunci Maia din extract de speltă bio este un ingredient cu adevărat util. Poți să coci acasă pânie proaspătă și savuroasă, în întregime bio, sau poți înlocui făina obișnuită din orice preparat, pentru a te asigura că tu și familia ta aveți parte de o alimentație corectă și sănătoasă.
Gramaj: 30
Unitate De Masura: g
Descriere: Alimentația joacă un rol esențial pentru sănătatea noastră, ne afectează în mod direct nivelul de energie și de productivitate, precum și capacitatea de concentrare. Pâinea este din cele mai vechi timpuri un aliment de bază iar maia este ingredientul necesar pentru creșterea aluatului, având multe beneficii asupra sănătății. Se adauga doar drojdie si este gata de introdus in cuptor. Pentru o paine cu aciditatea tipica din maia si aroma usoara de nuca din alac. O paine cu o savoare fina, aromata si gustoasa. Rezulta aproximativ 1,5 kg paine.
Ingrediente: speltă produse făinoase, culture starter.
Provin în proporție de 100% din agricultura ecologică.
Continut de vitamine si minerale: Conține numeroase vitamine (A, B1, B2, E și niacina, sau vitamina PP), minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor și seleniu, care are efect antioxidant), acizi grași esențiali și fibre. Are un conținut semnificativ de proteine și aminoacizi.
Beneficii: Maia face ca pâinea să rămână proaspătă pentru o perioadă îndelungată de timp. Aluatul crește frumos și uniform iar gustul este deosebit, mai bun decât al pâinii obișnuite. Maia are un indice glicemic scăzut, fiind o alegere bună pentru persoanele care suferă de diabet. Procesul prin care se obține maia seamănă cu procesele de digestie din organismul uman, iar multe din microorganismele din maia fac parte și din flora noastră digestivă. Astfel, alimentele care conțin maia sunt mai ușor de asimilat de organismul uman. De asemenea, nu produce reacțiile asociate cu intoleranța la gluten. Spelta are mai multe proteine degât făina obișnuită, însă aportul său calorice este mult mai mic. Are un conținut bogat de fibre și încetinește procesul digestiv, menținând pentru mai mult timp senzația de sațietate. Ajută la controlul greutății, echilibrează nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de diabet de tip 2 sau sindrom metabolic. Întărește sistemul nervos, are efect regenerator asupra celulelor, maridnu-le capacitatea și crescând astfel potențialul intelectual.
Mod de preparare pentru pâinea din aluat acrișor de alac:
Ingrediente: 1 plic de extract din maia naturala de alac Biovegan, 700 g faina de grau, 300 g faina de secara, 2 plicuri de drojdie BIO Biovegan (18 g), 2 lingurite de sare, 750 ml apa calduta.
Preparare: Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga apoi apa si se framanta foarte bine. Compozitia se lasa 2 ore acoperita intr-un loc cald la dospit. Apoi se framanta inca o data bine si se pune intr-o forma de copt unsa in prealabil. Se pune in cuptorul rece, insotita de un castron cu apa. Se coace la temperatura de 180 – 200 ° C timp de aprox. 80 minute. Se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa la racit. Rezulta aproximativ 1,5 kg paine.
Poți de asemenea prepara prăjituri, biscuiți, gogoși, fursecuri sau clătite sau chiar un terci pentru micul dejun.
Gramaj: 30g
Produs certificat bio.
Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legatee de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legate de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.
Fara Zahar Adaugat: nu
Vegan: da
Nicoleta,
De mare ajutor in perioada asta cand am petrecut mult timp in bucatarie! Painea iese extraordinar de buna! Recomand!
RaspundeA fost util acest review?