Matcha

Ceai Matcha Japonez Bio dus la desavarsire!
Matcha reprezinta o desavarsire a ceaiului datorita mai multor factori: pornind de la modalitatea de crestere si recoltare a plantei, continuand cu prelucrarea ei si ajungand pana la prepararea si beneficiile acestui ceai verde. click "Vezi mai multe" pentru detalii
 
Diferenta dintre pudra de ceai matcha si celelalte ceaiuri verzi sta in ce se intampla cu planta de ceai inainte de a fi recoltata, atunci cand, timp de 21 de zile, frunzele sunt umbrite! Aceasta procedura a fost descoperita intamplator atunci cand oamenii au umbrit plantele pentru a le proteja de cenusa unui vulcan. Rezultatele umbririi au surprins pe toata lumea: o aroma deosebita, un numar mult mai mare de nutrienti pretiosi precum clorofila si antioxidanti, precum si o culoare mai inchisa a frunzei. 
Important este de stiut ca forma finala a ceaiului ia nastere in urma macinarii ei in mori de piatra sau de granit. Totul se intampla extrem de lent, pentru a nu se incalzi si a nu pierde din proprietati. 30 de grame de matcha se obtin in aproximativ o ora. 

In functie de caracteristicile sale, Ceaiul Matcha este comercializat in mai multe variante, de la pudra de Matcha pentru gatit (culinara), pana la Matcha exclusiv pentru ceai (ceremoniala), iar in unele cazuri chiar in diverse mix-uri. Ceaiurile noastre Matcha au fost atent selectionate, pentru a raspunde tuturor preferintelor. Platforma www.hellobio.ro comercializeaza diverse sortimente de pudra matcha, precum:
1. Matcha BIO pur – 100% pudra matcha BIO: Beginner's, Ceremonial, Infused CeremonialMatcha Deluxe si varfurile de gama Matcha One si Infused Imperial
2. Matcha mix BIO – in combinatie cu diverse super-plante precum spirulina, ghimbir, maca, guarana sau mirodenii: Matcha Super Green, Matcha Bergamot Lemon, Matcha Ginger Lemon, Matcha Spicy Chai.
3. Matcha BIO culinar – pentru utilizarea in bucatarie in prepararea diverselor retete: Matcha pudra.

De ce difera pretul intre sortimentele de Matcha?
Deoarece fiecare sortiment are un gust, o aroma, o culoare si o textura diferita. Aceste diferente se datoreaza momentului in care frunzele plantei de ceai sunt culese. Acestea sunt atent selectionate si sunt culese de-a lungul mai multor etape de crestere, nivelul de nutrieți fiind diferit în funcție de momentul recoltării. De aceea va recomandam sa incercati toate cele 4 sortimentele de Matcha incepand cu cel Beginner's, care este potrivit atat pentru ceai cat si pentru diverse preparate culinare. Dupa ce va obisnuiti cu gustul si deveniti fan Matcha (suntem siguri ca este doar o chestiune de timp!) va recomandam sa incercati sortimentul Matcha One, cel care are gustul cel intens, produs din cele mai tinere frunze, o experienta deosebita pentru orice iubitor de Matcha. 

Imaginea de mai jos va ajuta sa intelegeti diferenta dintre diferitele categorii de Matcha, prin prisma culorii, gustului si aromei: 



Nota: in cazul colectiei Matcha Blends, chiar daca la baza este matcha de calitate ridicata, culoarea poate diferi datorita mixului cu alte plante!

Matcha se deosebeste de ceaiul verde obisnuit prin faptul ca frunzele plantei de ceai sunt macinate sunt forma de pudra si astfel sunt consumate in totalitate. Asta inseamna ca noi avem parte de toate beneficiile ceaiului matcha. Si nu sunt putine! Doar o portie de ceai Matcha contine echivalentul a zece cesti de ceai verde in ceea ce priveste substrantele nutritive. 

Scurt istoric
Ceaiul verde Matcha are o istorie de aproximativ 1000 de ani, el avandu-si originile in China, unde era apreciat pentru proprietatile sale terapeutice. In timpul dinastiei Sang, prepararea ceaiului Matcha era considerata o arta. Pulberea de matcha era amestecata in apa fierbinte cu ajutorul unui tel de bambus si servita intr-un bol special. Mai tarziu acest ceai si-a pierdut popularitatea printre chinezi, iar obiceiul prepararii acestuia a fost preluat de catre japonezi. Se spune ca in secolul XII, mai exact in anul 1191, un calugar budist a plecat din China in Japonia, aducand cu el semintele arborelui de ceai. Calugarii budisti au inceput apoi sa cultive aceste plante si foloseau ceaiul Matcha in timpul ceremoniilor si meditatiilor.

In secolul XVI, ritualul de preparare a ceaiului Matcha devine celebru printre membrii elitei japoneze, in jurul lui dezvoltandu-se ,,Calea ceaiului" sau ,,Ceremonia japoneza a ceaiului". Mai multe detalii gasiti aici.

Continut de vitamine si minerale
- Are un continut ridicat de clorofila, care se datoreaza umbririi frunzelor inainte de recoltare;
- Contine calciu, fier, potasiu si vitamina A, grupul vitaminelor B, vitamina K si vitamina C;
- Este bogat in aminoacizi, in special L-Teanina, care este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii creierului;
- Contine o cantitate impresionanta de antioxidanti.

Beneficii si utilizari
- Ajuta la arderea grasimilor, fiind indicat in curele de slabit;
- Detoxifiaza organismul si ajuta ficatul sa functioneze la nivel optim;
- Matcha energizeaza intreg organismul, dar spre deosebire de alte produse pe baza de cofeina, efectul se mentine o perioada indelungata;
- Ceaiul Matcha creeaza un echilibru intre starea de concentrare si cea de relaxare;
- Are un puternic efect antioxidant, impiedicand inmultirea celulelor canceroase;
- Imbunatateste memoria si functiile cerebrale;
- Protejeaza inima si reduce nivelul colesterolului;
- Fortifica sistemul imunitar;
- Are efecte benefice asupra tenului.
Mai multe detalii despre beneficiile ceaiului Matcha gasesti aici.

Mod de preparare
Ceaiul Matcha se prepara dupa o tehnica specifica japoneza. Aceasta consta in amestecarea pudrei Matcha in apa fierbinte, cu ajutorul unui tel (pamatuf special)  din lemn de bambus, denumit chansen.

Se adauga una sau doua masuri de pudra de Matcha (o jumatate de lingurita - aproximativ 1g) intr-un bol, preferabil printr-o sita fina. Se toarna 80-100ml apa la temperatura de 80 de grade Celsius si se amesteca bine in zig-zag folosind pamatuful (fara a se presa pe fundul bolului) pana cand la suprafata se formeaza o spuma cremoasa. Se consuma direct din bol.
Temperatura apei este foarte importanta deoarece apa clocotita poate influenta negativ atat gustul cat si celelelate proprietati ale ceaiului.
Puteti vizualiza procedeul complet de preparare a ceaiului matcha, accesand acest link.

Pentru a incalzi apa la temperatura de 80 de grade, puteti utiliza un fierbator gradat, sau daca nu dispuneti de acesta, puteti incerca una dintre variantele de mai jos:
1. Fierbeti apa si apoi turnati-o succesiv dintr-un bol in altul, dupa fiecare turnare, temperatura apei va scadea cu 10 grade.
2. Fierbeti apa si lasati-o 10 minute sa se racoreasca, acoperita cu un capac.
3. Incalziti apa pana la momentul in care pe suprafata acesteia apar mici bule de aer, neajungand la momentul in care incepe sa clocoteasca.


Alte moduri de utilizare ale pudrei de Matcha
Pudra de matcha poate fi utilizata si ca ingredient in diferite smoothie-uri, in combinatie cu lapte vegetal de soia sau de cocos sau poate fi adaugata in diverse preparate cum ar fi prajituri, ingetata, salate.
Pentru retete de matcha latte, smoothie cu matcha, fursecuri cu matcha, prajituri cu matcha si multe altele, puteti accesa linkurile urmatoare: retete(1), retete(2).

Produsele sunt certificate ecologic.

Afiseaza: 1-24 din 25 produse

 Filtre
Matcha - Set initiere Matcha BIO
-10%
Matcha - Set Matcha Deluxe BIO
-10%

Set Matcha Deluxe BIO

442,20 Lei 397,98 Lei
1

Suport clienti L-V: 09:00 - 18:00

0731.333.322 contact@hellobio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!