Turmeric BIO - Spicy Chai

Alveus
34,76 Lei   31,28 Lei

Cu scortisoara si ghimbir

O varietate a mirodeniilor intr-o ceasca. Puternica aroma de cardamom, ghimbirul si nucosara sunt combinate aici intr-un amestec de condimente indian. Completata de deliciosul Matcha, aceasta incomparabila creatie a condimentelor devine inegalabila!

In stoc

Durata de livrare: 24-48h

Limita stoc
- +
Adauga in Cos
Cod Produs: 10-79046 Ai nevoie de ajutor? 0731.333.322
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (1)

Colectia Turmeric Blends
Condimentele orientale ne vor trimite in indepartata Indie! Va prezentam un turmeric reinterpretat, cunoscut in medicina Orientului Indepartat, rafinand radacina galbena de curcuma cu fructe si pulberi fine de condimente, precum si cu arome naturale conducand catre o creatie fara precedent. Condimentul bland de turmeric, care a fost popular pentru mii de ani si care ofera curry-ului culoarea tipică de aur, va incanta iubitorii de bucatarie indiana si ne va lasa sa simtim specialul caracter al condimentului Ayurvedic.

Turmeric BIO - Spicy Chai
O varietate a mirodeniilor intr-o ceasca. Puternica aroma de cardamom, ghimbirul si nucosara sunt combinate aici intr-un amestec de condimente indian. Completata de deliciosul Matcha, aceasta incomparabila creatie a condimentelor devine inegalabila!

Descriere generala
Turmericul mai este cunoscut si sub numele de curcuma sau sofran Indian. Este o planta inrudita cu ghimbirul, originara din sudul Asiei si din Nordul Australiei. Radacinile plantei sunt formate din mai multe ramificatii groase, de culoare portocaliu spre galben. In urma procesarii, din aceste radacini se obtine condimentul denumit turmeric. De mai bine de 4000 de ani este consumat de catre indieni datorita aromei sale dar si a proprietatilor sale terapeutice. 

Ingrediente
Turmeric pudra*, pudra de scortisoara*, pudra de ghimbir*, ceai verde Matcha*, pudra de cardamom*, nucsoara*, cuisoare*.
*Produs  certificat ecologic.

Provenienta materiei prime
Pudra de turmeric  si  pudra de ghimbir sunt obtinute prin macinarea radacinilor acestor plante.
Ceaiul verde Matcha este obtinut prin macinarea frunzelor plantei de ceai.
Pudra de cardamom provine din macinarea semnintelor plantei.
Nucsoara este obtinuta prin prelucrarea semintelor arborelui de nucsoara.
Cuisoarele sunt obtinute prin uscarea mugurilor floriferi ai unui arbore exotic.
Pudra de scortisoara  este obtinuta prin procedeul de macinare din partea interioara a unui copac denumit Cinamomum.

Continut de vitamine si minerale 
Turmericul are un continut ridicat de curcumina (substanta organica ce ii confera proprietati curative), pe langa aceasta mai contine si vitaminele B2, B3, B6, C si E, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, uleiuri esentiale si fibre.

Beneficii
Turmericul  este un antibiotic natural, are efect antiinflamator fiind benefic in tratarea racelilor si afectiunilor respiratorii, datorita continutului ridicat de curcumina are un puternic efect antioxidant prevenind inmultirea celulelor canceroase, este o sursa importanta de fier fiind benefic in tratarea anemiilor, amelioreaza simptomele colonului iritabil, reduce nivelul de zahar din sange si colesterolul rau, previne formarea cheagurilor de sange si detoxifiaza organismul.
Ghimbirul  scade colesterolul, calmeaza greata, reduce inflamatiile, stimuleaza functia digestiva si previne infectiile.
Ceaiul verde Matcha detoxifiaza organismul si il energizeaza, are efect antioxidant impiedicand inmultirea celulelor canceroase, reduce colesterolul, imbunatateste memoria, fortifica sistemul imunitar.
Cardamomul este antiinflamator, antioxidant si antibacterian, previne formarea cheagurilor de sange si este un bun diuretic.
Nucsoara scade tensiunea arteriala, imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerile, detoxifiaza organismul.
Cuisoarele sunt antifungice, antibacteriene, antiparazitare, antivirale, analgezice, antiinflamatoare, combat cancerul si previn ulcerul gastric.
Scortisoara   are efect antimicrobian, ajuta la slabit, imbunatateste memoria, este benefica in tratarea racelilor.

Mod de preparare
Se incalzeste apa la o temperatura mai ridicata de 50°C. Se adauga 1 lingurita de turmeric intr-o cana/pahar, apoi 20 ml de apa incalzita si si se amesteca bine. Se completeaza apoi cu apa pana la 200-250 ml.
Se poate adauga un praf de piper (piperina contribuind la o mai buna asimilare a curcuminei) sau o lingurita de ulei de cocos (in scop similar) si se poate indulci cu o lingurita de miere.
Recomandat a se consuma: oricand pe parcursul zilei.

100 ml ceai de turmeric contin in medie:
energie 6kJ / 1 kcal
grasimi <0,1g din care saturate < 0,1 g
carbohidrati <0,1 g 
zaharuri 0,1 g
proteine 0,2 g
saruri <0,1g 

Contraindicatii
Este indicat a se consuma cu prudenta de catre diabetici, deoarece consumul de turmeric scade nvelul glicemiei.
Este contraindicat femeilor insarcinate.
A se consuma cu prudenta de catre persoanele care urmeaza tratament cu anticoagulante.
Consumul excesiv de ceai de turmeric poate provoca iritatie gastrica.

Aroma: Ghimbir, Scortisoara

Mod de pastrare: A se pastra preferabil in ambalajul original, inchis, intr-un spatiu uscat si racoros, ferit de lumina.

Ambalaj: Punga cu sistem de resigilare tip fermoar (zip)

Gramaj: 125 g

Produs in: Germania

Achizitie verificata

Mihai,

Puternice influente orientale, placut in combinatie cu putin ulei de cocos, ideal si cu un praf de piper.

A fost util acest review?

Scrie un review


Suport clienti L-V (9:00-18:00)

0731.333.322 contact@hellobio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!