Daca esti iubitor de Matcha, si iti doresti sa poti prepara aceasta licoare japoneza acasa, la birou sau chiar si in vacanta, iti recomandam setul Matcha BIO - Ceremonial Infused.
Setul contine o cutie de ceai Matcha Ceremonial Infused de calitate superioara si un pamatuf special din bambus.
Ceaiurile Matcha bio Infused (Ceremonial si Imperial) provin din plante de calitate superioara ce au fost atent selectionate, pentru a raspunde cat mai bine unui raport calitate pret corect si celor mai exigente dorinte ale cunoscatorilor acestei minunate pudre.
Ingrediente
100% pudra de ceai verde bio (Camellia sinensis) Japonia (Kagoshima).
Produsul nu contine coloranti sau ingrediente cu potential alergenic.
Calitate
Matcha Infused Imperial are o calitate superioara, pudra provenind din prima recolta de primavara. S-au folosit cele mai tinere frunze de ceai, iar culturile au fost umbrite timp de aproximativ 21 zile, dovada fiind culoarea verde vibrant si continutul ridicat de clorofila si substante nutritive.
Are o aroma eleganta, proaspata, bogata si un gust savuros (bogat in umami) cu un post gust pronuntat.
Recoltarea frunzelor se face manual, acordandu-se atentie marita procesului, doar cele mai tinere frunzulite fiind culese.
Macinarea pudrei este facuta traditional, cu ajutorul morilor de piatra, cantitatea obtinuta fiind de aproximativ 30 g/ora. Aceasta metoda permite pastrarea substantelor nutritive.
Materia prima provine din soiuri si culturi diferite de ceai verde, beneficiind de calitatile fiecareia dintre acestea. Culturile sunt situate in regiunea Kagoshima (sudul Japoniei), iar calitatea este certificata 100% naturala, organica.
Daca Matcha Imperial Infused nu se ridica la nivelul calitatii asteptate sau nu iti place, iti oferim banii inapoi, fara nicio intrebare!
Continut de vitamine si minerale
Are un continut ridicat de clorofila, care se datoreaza umbririi frunzelor inainte de recoltare;
Contine calciu, fier, potasiu, zinc, fosfor, magneziu si vitamina C si grupul vitaminelor B;
Este bogat in aminoacizi, in special L-Teanina, care este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii creierului;
Contine o cantitate impresionanta de antioxidanti.
Beneficii si utilizari
- Este o sursa exceptionala de antioxidanti (incluzand catehina EGCG - renumit pentru reducerea inflamatiilor si in prevenirea bolilor de inima, diabetului sau a cancerului);
- Reduce nivelul colesterolului si zaharul din sange;
- Ajuta la arderea grasimilor, fiind indicat in curele de slabit;
- Detoxifiaza organismul si ajuta ficatul sa functioneze la nivel optim;
- Energizeaza intreg organismul, dar spre deosebire de alte produse pe baza de cofeina, efectul acestuia se mentine o perioada indelungata;
- Reduce stresul si creste capacitatea de concentrare;
- Creeaza un echilibru intre starea de concentrare si cea de relaxare;
- Are un puternic efect antioxidant, impiedicand inmultirea celulelor canceroase;
- Imbunatateste memoria si functiile cerebrale;
- Fortifica sistemul imunitar;
- Protejeaza inima;
- Are efecte benefice asupra tenului.
Mod de preparare
Ceaiul Matcha se prepara dupa o tehnica specifica japoneza. Aceasta consta in amestecarea pudrei Matcha in apa fierbinte, cu ajutorul unui tel (pamatuf special) din lemn de bambus, denumit chansen.
Se adauga una sau doua masuri de pudra de Matcha (o jumatate de lingurita - aproximativ 1g) intr-un bol, preferabil printr-o sita fina. Se toarna 80 - 100ml apa la temperatura de 70-80 de grade Celsius si se amesteca bine in zig-zag folosind pamatuful (fara a se presa pe fundul bolului) pana cand la suprafata se formeaza o spuma cremoasa. Se consuma direct din bol.
Puteti vizualiza procedeul complet de preparare a ceaiului matcha accesand acest link.
Intrebari si raspunsuri:
1. Cum se diferentiaza ceaiurile matcha Infused (Ceremonial si Imperial) de celelalte ceaiuri de pe piata din Romania?
Ceaiurile matcha Infused sunt achizitionate de noi direct din Japonia, avand relatia directa cu organizatia ce detine plantatiile de ceai si fabrica de prelucrare, detinand astfel controlul direct asupra calitatii furnizorului si eliminand cresterile artificiale de pret datorate intermediarilor.
Producatorul detine certificari nationale si internationale ce atesta calitatea ceaiurilor produse.
2. Care este motivul pentru care preturile difera atat de mult intre diferitele categorii de Matcha?
In primul rand vom incepe cu provenienta materiei prime: Japonia versus China. In comert se gaseste si ceai verde "matcha" din China. Este adevarat ca prima tara producatoare de pudra de ceai a fost China, aceasta introducandu-se in Japonia undeva in secolul XII. Insa adevarata matcha a fost creata si rafinata de catre japonezi. Pudra de ceai chinezeasca are un pret mai redus, iar proprietatile, aroma si gustul difera mult de adevarata matcha japoneza.
Acum, daca ne vom referi strict la matcha de calitate japoneza, aceasta se imparte in 2 mari categorii: culinara si ceremoniala.
Matcha de calitate culinara este mai putin rafinata, recoltele fiind in general de toamna, neumbrite, iar procesarea este automatizata.
Matcha de calitate ceremoniala este mult mai delicata, bogata in substante nutritive, provenita din primele culturi de primavara, umbrite si din cele mai tinere frunzulite, culese manual, cu grija de cultivatorii japonezi si prelucrate mecanic, pudra fiind rezultatul macinarii cu ajutorul morilor de piatra, cantitatea produsa fiind de 30 g/ora.
Astfel pretul care reflecta la final calitatea, difera in functie de o multitudine de factori precum: momentul recoltarii, tipul de frunze folosite, umbrirea sau neumbrirea culturilor, procesul de macinare, interventia manuala, etc.
Matcha Infused (Ceremonial si Imperial) fac parte din categoria ceremoniala si raspund celor mai inalte standarde de calitate japoneze.
Mai multe detalii in pagina principala de prezentare Matcha.
3. Pentru cazul in care consum matcha ca si ceai, nu pentru combinatii culinare (latte, prajituri, etc), ce categorie ar trebui sa folosesc?
In cazul in care se doreste folosirea pentru ceai, recomandarea este clar o calitate ceremoniala. Atentie, diferenta intre cele 2 categorii, culinar (calitate inferioara) si ceremonial (calitate superioara) este foarte mare din punct de vedere culoare, gust, aroma. Chiar si pentru prepararea matcha latte recomandam aceeasi calitate ceremoniala, in acest caz necesitand mai putin lapte sau indulcitori pentru diminuarea gustului astringent, amarui.
4. Difera cafeina din Matcha de cea din cafea?
Cafeina din ceaiul matcha, chiar daca este mult mai scazuta decat cea dintr-o ceasca de cafea, va oferi energie pe o perioada mult mai indelungata, de pana la 6 ore. Aceasta se absoarbe mult mai incet decat cafeina din cafea. Ceaiul matcha este bogat in L-Teanina, substanta cu efecte relaxante naturale, care impreuna cu cafeina actioneaza in sinergie, producand un asa zis efect de "concentrare calma".
Stim ca este important pentru tine ca informatiile si imaginile de pe aceasta pagina sa fie corecte si actuale, insa exista situatii in care producatorul realizeaza modificari legate de ambalajul si specificatiile produsului fara a ne anunta in prealabil. Daca ai intrebari legat de produsele primite, nu ezita sa ne suni la unul dintre numerele de telefon afisate pe site.
Mod de pastrare:
A se pastra preferabil in ambalajul original, inchis, intr-un spatiu uscat si racoros, ferit de lumina.
Luci,
Ceaiul este bun si aromat; gust autentic de matcha. Pamatuful e lucrat minutios, din bambus rezistent.
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!