Ceaiuri Premium Rare

Aceasta colectie cuprinde o selectie de ceaiuri organice premium, rare, alese cu grija din cele mai indepartate si deosebite plantatii de ceai din intreaga lume, de unde doar cateva kilograme de ceai sunt recoltate anual.
Caracterul lor special si aromele unice au fost rafinate in timp, de-a lungul secolelor.
Colectia cuprinde variante de ceai bio alb, verde, negru, oolong sau Pu Erh, atent alese si de cea mai buna calitate organica.

Pentru a te bucura pe deplin de calitatile acestor ceaiuri rare, apa trebuie sa fie de cea mai buna calitate (pura, filtrata).
Fiecare tip de ceai isi dezvolta pe deplin calitatile deosebite doar preparat (infuzat) la temperatura si in timpul recomandat.
Infuzia se va face intr-un spatiu suficient de larg care sa permita frunzelor sau mugurilor de ceai extinderea si eliberarea aromelor deosebite.

In continuare poti afla mai multe despre minunata planta, despre tipurile de ceai si despre beneficiile acestora. (click Vezi mai multe). 


Ceaiul provine din frunzele plantei Camellia Sinensis. Tipurile de ceai sunt produse prin modificarea formei si chimiei frunzei de ceai, numita „procesare”.

Prelucrarea ceaiului are cinci etape de baza; unele ceaiuri nu folosesc toate aceste etape, in timp ce alte ceaiuri le repeta de mai multe ori. 
Etapele sunt: culegerea, uscarea/ofilirea (se lasa frunzele sa se ofileasca si sa se inmoaie), rulare (pentru a modela frunzele si a indeparta umezeala), oxidarea si arderea (uscarea)
Partea cea mai importanta, ceea ce defineste categoriile de ceai, este oxidarea. Oxidarea apare atunci cand enzimele din frunza de ceai interactioneaza cu oxigenul, dupa ce peretii celulari sunt sparti. Acest lucru se poate intampla rapid, prin rulare, taiere sau zdrobire, sau mai lent prin descompunerea naturala a frunzei. Este acelasi proces prin care trece un fruct. Lasat natural, un mar se va oxida incet. Daca taiem sau zdrobim marul, se va oxida mult mai repede (devine maroniu). Insa, daca vom coace marul, acesta nu se va oxida. Feliile alb-aurii ale unei placinte vor arata la fel de proaspete ca atunci cand le-am introdus pentru prima data la cuptor. Acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura (de peste 130 de grade) inceteaza activitatea enzimatica si oxidarea.

Cele cinci stiluri de baza ale ceaiului sunt alb, verde, Oolong, negru si Pu'erh.

Ceaiul alb este la baza neprocesat. Denumirea este derivata de la culoarea alba care apare la mugurii nedeschisi sau deschisi recent - cei mai recent aparuti pe arborele de ceai. Ceaiul alb este cules si lasat sa se usuce. Daca vremea nu este propice, frunzele pot fi puse intr-un uscator la foc foarte mic pentru a ajuta uscarea. O anumita oxidare minima se intampla in mod natural, deoarece poate dura o zi intreaga sau doua pentru ca aerul sa usuce frunzele de ceai. Acesta este motivul pentru care unele ceaiuri albe prezinta frunze de culori diferite (alb, verde si maro). Ceaiurile albe produc o infuzie de culoare verde sau galben foarte pal si au cele mai delicate arome.

Ceaiul verde se culege, se usuca si se ruleaza. Nu este oxidat, deoarece in timpul procesului de rulare oxidarea este prevenita prin aplicarea caldurii. La fel ca si cu merele coapte. Pentru ceaiul verde, frunzele proaspete sunt fie aburite, fie coapte la o temperatura suficient de mare pentru a opri enzimele sa oxideze frunza. Simultan, frunzele se modeleaza prin ondulare. Frunzele sunt apoi rulate in diferite forme. In noua forma, frunzele trec printr-un proces de incalzire final pentru a le usca complet, dupa care sunt gata. Infuzia unui ceai verde este de obicei o culoare verde sau galbena, iar aromele variaza de la dulci, blande, vegetale pana la forme mai astringente.

Ceaiul Oolong este unul dintre cele mai mari consumatoare de timp din punct de vedere procesare. Utilizeaza toate cele cinci etapele de baza, cu rularea si oxidarea efectuate in mod repetat. Oolong este o categorie complexa, descrisa mai simplu ca fiind la jumatatea drumului dintre ceaiul verde si cel negru. Aceste ceaiuri sunt oxidate de la 8% la 80% (masurarea orientativa fiind facuta luand in considerare culoarea maro sau rosu a frunzei, in timp ce se prepara ceaiul). Frunzele se ruleaza, apoi se lasa sa se odihneasca si sa se oxideze pentru o vreme. Apoi vor fi rulate din nou, apoi oxidate total. Adesea se aplica o un proces termic bland, pentru a incetini putin actiunea enzimelor. Ceaiurile Oolong au de obicei o aroma mult mai complexa decat ceaiurile verzi sau albe, cu o astringenta foarte delicata, moale si bogata in arome florale sau fructate. Datorita profilurilor lor aromate delicate dar bogate, ceaiurile Oolong sunt ideale pentru cei noi in lumea ceaiului.

Ceaiul negru parcurge, de asemenea, toate cele cinci etapele de baza, dar este lasat sa se oxideze complet. Etapele sunt urmate intr-o forma liniara, ceaiul fiind prelucrat complet intr-o zi. Licoarea obtinuta dintr-un ceai negru variaza intre maro inchis si rosu profund. Ceaiurile negre ofera cele mai puternice arome si, in unele cazuri, cea mai mare astringenta. Ceaiurile negre se pot consuma cu lapte si chiar cu zahar sau condimente.

Ceaiul Pu'erh reprezinta o arta complet diferita. Mai intai trece printr-un proces similar cu ceaiul verde, dar inainte de uscarea frunzei, este maturat, fie ca si frunze de ceai, fie presat in "prajituri" dense si forme decorative. Pu'erh este un ceai fermentat (iar utilizarea termenului "fermentat" este corecta, desi nu este genul de fermentatie care produce alcool). In functie de tipul de pu'erh produs (pu'erh inchis la culoare sau pu'erh verde "crud"), procesul de imbatranire dureaza de la cateva luni la cativa ani. Ceaiurile pu'erh foarte mature, bine pastrate, sunt considerate „ceaiuri vii”, la fel ca vinul. Acestea sunt pretioase pentru aroma lor pamanteasca, lemnoasa si gustul bogat, delicat.

Printre beneficiile ceaiului, in general, acestea particularizandu-se de la un tip de ceai la altul, se numara: 

- Reducerea inflamatiilor
- Reducerea riscului de aparitie a unor tipuri de cancer
- Imbunatatirea functiilor mentale
- Stimuleaza arderea grasimilor si imbunatateste performanta fizica
- Reducerea riscului de aparitie a bolilor precum Alzheimer si Parkinson
- Ajuta la imbunatatirea sanatatii dentare si reduce riscul infectiilor
- Reduce riscul de diabet
- Contribuie la reducerea riscului aparitiilor de boli cardiovasculare
- Ajuta la reducerea in greutate a organisumului
- Pentru mai multe detalii despre cea de a 2-a bautura consumata in lume, dupa apa, te invitam sa vizitezi blog-ul nostru.

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Suport clienti L-V: 09:00 - 18:00

0731.333.322 contact@hellobio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!